Konkursy

KONKURS!!! KONKURS!!!!

GOTUJ Z MLEKOSIEM

Mlekoś ogłasza konkurs ????????
Atrakcyjne nagrody

Co należy zrobić??

Prześlij do nas przepis na mleczną potrawę, danie z wykorzystaniem sera, jogurtu lub twarożku. Pamiętaj używaj tylko zdrowych i wartościowych produktów. Wykonaj zdjęcie swojego „dzieła kulinarnego” i dołącz do przepisu.
Koniecznie umieść swoje imię i napisz ile masz lat. Oczywiście możesz poprosić o pomoc rodziców, rodzeństwo, ciocię, wujka

Najlepsze przepisy zostaną opublikowane w naszej publikacji GOTUJ Z MLEKOSIEM

przepisy z zdjęciami możesz przesłać pocztą na adres
PFHBiPM
ul. Żurawia 22
00-515 Warszawa
lub drogą mailową na adres: e.matuszewska@pfhb.pl

Przesłany przepis powinien być łatwy w wykonaniu, możesz przesłać kilka przepisów – pamiętaj, ze wszystkie muszą wykorzystywać mleko lub jego przetwory. Na autorów najciekawszych przepisów czekają atrakcyjne nagrody niespodzianki
Na wasze propozycje czekamy do 22 marca 2018r.

Powodzenia i zabieraj się do pracy

KOCHANI MLEKOŚ ZACZYNA SWOJE PODRÓŻE 

1 czerwca – JEŻEWO STARE 10 czerwca – SZCZYRZYC 17 czerwca – KAMIEŃ ŚLĄSKI 8 lipca – PUDLISZKI MLEKOŚ czeka na Was z mnóstwem atrakcji. Będą ko...

WIKTOR POLECA: Pasta z sardynek i bryndzy

Puszka sardynek w oleju (mogą być też szproty), 1 mała kostka bryndzy – 10 dag (można zamienić na fetę), 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżka majon...

Słyszałeś o serku MASCARPONE ???

Mascarpone to rodzaj sera produkowanego z czystej śmietanki, stąd jego delikatny przepyszny smak. Pochodzi z północnych Włoch, prosto z Lombardii. Od innyc...

ZUZIA proponuje: KOKTAJL MLECZNO-BANANOWY

zwyciężczyni naszego konkursu MLEKOŚ GOTUJE poleca Wam przepyszny i mega zdrowy mleczny koktajl: KOKTAJL MLECZNO BANANOWY Zmiksowane banany Mleko Maślanka ...

WIKTOR POLECA: Pasta paprykowo-serowa

2 papryki upieczone, ½ kostki dag twarogu tłustego, kostka bryndzy (ok 10 dag bryndzy), ¼ kostki fety (ok 5 – 10 dkg), 3 łyżki jogurtu naturalnego,1 ząb...

WIKTOR POLECA: Pasta z twarogu z jajkami i ziołami

Śniadanie to czas na solidną ucztę a pasta z twarogu i jajek nam to gwarantuje. Jej najważniejsze walory to oczywiście duża zawartość wartościowego bia...

Lubisz MAŚLANKĘ???

Maślanka to nic innego jak fermentowany napój mleczny i produkt uboczny wytwarzania masła. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Dzięki obecności kwasu mlek...

MLEKO W PROSZKU ??!!! Ale jak to ???

Jak to się dzieje??? Produkcja mleka w proszku polega na odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Wstępnie przygotowane pasteryzowane mleko pełnotłuste lub odt...