Blog

  • Home
  • Blog
  • WIKTOR POLECA: Pasta z twarogu z jajkami i ziołami

WIKTOR POLECA: Pasta z twarogu z jajkami i ziołami

Category: Wiktor poleca!

Śniadanie to czas na solidną ucztę a pasta z twarogu i jajek nam to gwarantuje. Jej najważniejsze walory to oczywiście duża zawartość wartościowego białka a przy tym jest szybka w przygotowaniu i co najważniejsze – w smaku – po prostu rewelacyjna

ok 25-30 dkg tłustego twarogu, 3 jajka na twardo, 1 średnia cebula czerwona lub szalotka, pęczek świeżych ziół (koperek, natka pietruszki, szczypiorek), ew. 1 – 2 łyżki jogurtu greckiego, kefiru lub śmietany 18%, czarny pieprz i sól. Jajka i cebulę kroimy w kostkę (jaj nie za drobno), zioła posiekać. Twarożek rozcieram widelcem na gładką masę. Jeśli jest zbyt mało plastyczny dodaję śmietany lub jogurtu, nie powinien jednak być zbyt rzadki. Mieszam go z jajkami, cebulą, ziołami i przyprawiam do smaku solą i pieprzem.