7 lutego 2018
Mlekoś zaprasza na boskie TWAROGOWE RACUCHY NA KEFIRZE
Category: Bez kategorii
Mega mleczne i przepyszne…i banalnie proste????
foto by Marcin Wąż
Potrzebujesz:
– jedno jajko
– opakowanie cukru wanilinowego
– 400 g kefiru
– 8 – 10 łyżek mąki pszennej
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 250 g zmielonego/rozdrobnionego twarogu
– 3 łyżki cukru
– olej do smażenia
W misce łączymy wszystkie składniki, aby otrzymać jednolitą konsystencję. Najlepiej zacząć od dodawania produktów do twarogu.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy masę (1 duża łyżka ciasta na 1 racuch).
Smażymy, aż masa się przyrumieni. Odwracamy na drugą stronę i smażymy na rumiano.
Po zdjęciu z patelni odkładamy na papierowy ręcznik, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
Gotowe racuchy podajemy z miodem, ulubionym syropem lub owocami.