18 kwietnia 2018
WIKTOR POLECA
Category: Bez kategorii
Pasta twarogowa z kminkiem
250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego, 2 łyżki gęstej śmietany 18%, 1 łyżeczka słodkiej papryki,1 kopiasta łyżeczka zmielonego kminku, 0,5 łyżeczki nasion kminku,1 mała cebula lub szczypiorek,1 – 2 ząbki czosnku, szczypta pieprzu cayenne, sól do smaku
Cebulę lub szczypior drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć.
Ser dokładnie utrzeć lub przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, oba rodzaje kminku, paprykę, pieprz, szczypiorek lub cebulę, czosnek, wszystko wymieszać.
Dla złamania smaku kminku i urozmaicenia kolorystycznego można dodać pokrojoną drobno świeżą czerwoną paprykę.
MniaM!!!!